Вурвуру

Курортът Вурвуру може да не е сред най-известните почивни центрове в Халкидики, но определено си заслужава да го посетите. Красивите златисти плажове, спиращи дъха гледки и живописен залив са само част от уникалните забележителности на това място. В допълнение с добре поддържаната почивна база и колоритните забележителности, курортът предлага прекрасни възможности за отдих и почивка.

Ако не ви се стои по цял ден на плажа можете да се разходите до зелената лагуна недалеч от брега или да посетите някои от екзотичните малки острови, които заобикалят курорта. Със сигурност най-интересен от деветте е големият Диапоро, който разполага със собствен плаж и е подходящ за плуване или ако желаете да отдъхнете на някое по-усамотено място.

Считан за един от най-екзотичните курорти в цяла Ситония, Вурвуру, предлага наистина интересни възможности за отдих и почивка. Можете да си отдъхнете като ловите риба, устроите си плаване с корабче до малките острови или да се гмурнете в кристалните води и да опознаете подводния свят. Редица спортове можете да практикувате докато сте на почивка тук като плажен волейбол, тенис, гмуркане, футбол или подводно гмуркане или да разгледате околностите като наемете водни колела, уинд сърф бордове, ветроходни и моторни лодки.

Местните забележителности са много и разнообразни, но повечето са съсредоточени върху флората и фауната на района. Интересни скални образувания и гъсти гори приканват любопитния пътешественик да ги изследва, но ако предпочитате колорита на курорта, ще имате възможност да се насладите на работата на десетки художници, които всяка година идват тук. Повечето от тях остават запленени от очарованието на Вурвуру и остават да творят намерили вдъхновение в спокойствието и чара, които притежава.

В исторически план Вурвуру също е богата на културни и исторически паметници. Особено впечатляващи са манастирите Иеромнимон и Ксенофонт, първият, от които е построен още през византийски времена. Тук са запазени и руините от храма Св. Андрей, който е бил построен още в пред византийската епоха, а днес в комплекса можете да посетите и други православни храмове посветени на светци.


Panorama Studios Вурвуру, Халкидики - Ситония
Виж на картата
Lazaros & Elenas Studios Вурвуру, Халкидики - Ситония
Виж на картата
Akti Psarogiannis Вурвуру, Халкидики - Ситония
Виж на картата
Hotel Rema Вурвуру, Халкидики - Ситония
Виж на картата
Servetas Apartments Вурвуру, Халкидики - Ситония
Виж на картата
Lofos Vourvourou Вурвуру, Халкидики - Ситония
Виж на картата