Волос

Едно от най-посещаемите пристанища в Гърция, съвременен градски център с интересни забележителности и уникални възможности за разнообразни екскурзии - Волос е идеалната дестинация за почивка в южната ни съседка.

Град Волос е един от най-важните търговски и промишлени центрове на областите Магнисия и Тесалия, в него се намира третото по големина пристанище в страната.

Волос е изключително живописен и гостоприемен град, обединяващ несравнимата природна красота с динамичното съвременно развитие. Една от привилегиите му е неговото местоположение - изгодно разположен е в централната част на Гърция, на равно разстояние от Атина и Солун. Той е оживен град с отлично развита туристическа инфраструктура, интересни забележителности и великолепни възможности за приключения. Градът майсторски запазва баланса между очарованието на планината и омиротворението на морето, успява да съчетае хармонично красотата на природата, силата на традициите и високата култура. Само една разходка е достатъчна, за да заплени всеки любител на пътешествията.

Ще е голям пропуск от страна на посетителите на Волос да не посетят заведенията с неповторима задушевна атмосфера "ципурадико" (таверни, в които се поднасят ципуро и вкусни закуски от морски дарове) и да не опитат великолепното ципуро (силна алкохолна напитка, приготвяна от най-добрите сортове грозде) с мезе от всевъзможни морски дарове.

На хотелската база на Волос би завидял всеки еропейски град – тук има огромен избор от хотелски комплекси, апартаменти, вили и хотели, които ще удовлетворят всички желания и изисквания на туристите.

Морето на аргонавтите и планината на кентаврите, Арго, Ясон и влакът на Ернесто де Кирико, неокласическите здания и пелионските къщи, Археологическият музей и индустриалното наследство, картините на Теофил Хаджимихаил и съвременното художествено творчество са части от мозайката, наречена "почивка във Волос".