Торони

Торони е малък курорт в южната част на Ситония. Отсреща се вижда Касандра, първия ръкав на Халкидики. Торони се хвали с една от най-дългите плажна ивици в Ситония – 2,5 км с чист златист пясък и със право е награден със синия флаг. Градчето се простира край морския бряг и има много хотели, апартаменти и стаи както и ресторанти разположени по крайбрежието.

Акрополът се намира на хълма на юг от Торони, към Порто Куфо. Всичко, което може да се види и днес са следи от укрепленията, разпръснати каменни блокове, и парчета от счупени глинени съдове. Там се намират и руините на крепостта Лефтония, които придават характер на залива на Торони. Другите части на древния град, като агората, са под водата в пристанището на около 35 метра от брега. Носете си шнорхел, тъй като може да видите останки, камъни разпръснати заедно с керамика свидетелстващи за съществуването на една древна цивилизация.

Има много красиви плажове в района, малко на север от Торони се намира красивия и често празен плаж на Тристиника.

Можете лесно да си правите разходка до Порто Куфо. Има и някои хубави пешеходни преходи до южния край на полуострова Ситония. Там ще откриете някои закътани плажове, изолирани и безлюдни дори в разгара на сезона.

Посетете старите останки на крепостта Лефтония и насладете се на красивия изглед оттам. Отидете на обиколка с лодка в залива на Торони, със възможност да плувате с шнорхел и за гмуркане около острова Келифос, който е морски резерват.


Georgiadis House Studios Торони, Халкидики - Ситония
Виж на картата
Tsitsirikos Apartments & Studios Торони, Халкидики - Ситония
Виж на картата
Jolandas House Торони, Халкидики - Ситония
Виж на картата
Villa Maria Studios and Apartments Торони, Халкидики - Ситония
Виж на картата
Studios Halkias Торони, Халкидики - Ситония
Виж на картата
Hotel Angelos Garden Торони, Халкидики - Ситония
Виж на картата