Тракия

Областта Тракия се намира в североизточната част на Гърция и включва три префектури: префектура Еврос (с население 144.023), префектура Родопи (110.538) и префектура Ксанти (101.010 жители).

Тракия има щастието да включва в пределите си някои от най-богатите влажни зони в Гърция, но и в цяла Европа. Двете реки (Марица и Места), които я прекосяват почти вертикално и се вливат в Егейско море, образуват в устието си делта, в която живеят редки и защитени птици. Влажните зони са защитени от международни конвенции и привличат все повече учени и туристи.

Езерата Вистонида, Митрику и др. увеличават броя на влажните зони на региона и допринасят за неповторимата красота на природата тук.

В южната част на региона, която се мие от водите на Егейско море, се простират обширни плажови ивици, чието разнообразие отговаря на предпочитанията на всички любителите на морето.

Плажове с кристално чисти води, едни покрити предимно с пясък, други скалисти, подходящи за риболов, гмуркане и други подобни дейности.


Petrinos Lofos Мандра Ксанти, Тракия
Виж на картата
Astir Egnatia Hotel Александруполи, Тракия
Виж на картата
Kastro Hotel Палеополис, Самотраки
Виж на картата
Thalassa Apartments Александруполи, Тракия
Виж на картата