Спецес

Спецес е гръцки остров, известен като едни от най-колоритните острови. Славата на острова е още от миналото, защото на Спецес гръмват първите пушки, които дават началото на гръцката националноосвободителна борба през 1821 година. Спецес се намира в непосредствена близост до Атина и от край време е притегателна сила за жителите й. Дотук славата на острова не свършва. През 50-те години на XX век островa попада в световните прожекори. Английският писател Джон Фаулс прекарва няколко години на остров Спецес и го увековечава в произведенията си. Спецес привлича своите посетители с уникална архитектура, ресторантчетата, яхтите и морските таксита, които създават прочутия колорит на Спецес.

Разположени са в непосредствена близост до столицата Атина. През 50-те години на 20 век София Лорен се снима на Идра във филма „Момче на делфин”, а английският писател Джон Фаулс прекарва няколко години в Спецес и го увековечава в произведенията си. Идра и Спецес радват своите посетители с уникална архитектура, улици, по които не се движат коли, а само файтони, колела и мотори, ресторантчета, яхти, морски таксита, хубаво време и спокойна и чиста морска вода. Срещу Идра и Спецес, по крайбрежието на Пелопонес се намира гръцката Ривиера, където се намират морските вили на най-богатите гръцки фамилии.

Освен всички преимущества, Спецес трябва да благодари за славата си и на своята природа. Кристално чистата вода, луксозните хотели, барове и ресторанти около пристанището, го правят перфектна дестинация за цялата година. Имате възможност да си направите романтично пътуване из острова с каляска и да се полюбувате на големите къщи, красящи тесните улички на острова.