Скиатос

Най-посещаваният остров от групата на Спорадите. Въпреки бързия ръст на туризма през последните десетилетия, островът все още е запазил своята живописна и непокътната природа - гъсти борови гори, кристално чисти лазурни води и повече от 60 неповторими плажа. Най-известният от тях е „Кукунариас“, обявен за един от трите най-красиви плажа на Средиземноморието.

Скиатос е известен с оживения нощен живот - истинско удоволствие за посетителите и особено за младите представители. Множество клубове и барове изпълват пешеходна алея до Старото пристанище, а големите открити клубове се намират в района на Амудия. Концерти и изложби също съпътстват културните събития през цялото лято.

Столицата на Скиатос е град Скиатос, най-голямото селище на острова. Градът е нов, модерен курорт, наподобяващ оживеността на Миконос. Тесните павирани улички разкриват красиви бели къщи с керемидени покриви и цветни градини. Забележителност за града е естественото пристанище, заобиколено от четири малки островчета.

Едно от най-романтичните места на острова е „Бурци“ - малък полуостров с буйна растителност, гъсти борови гори и прекрасна панорамна гледка към архипелага. Там все още се намират останките на венецианска крепост, построена от братята Гизи през 1207г.

Забележителности за острова са: къщата-музей на известния автор Александрос Пападиамантис, Църквата на „Благовещението на Дева Мария“ с нейните четири музеи и естествената крепост „Кастро“, разположена в скали в северната част на острова. „Кастро“ е била построена от местните хора през XIVв., за да се превърне в тяхно убежище от пиратски набези. Днес от там се разкриват невероятни природни красоти.


Rania Studios Град Скиатос
Виж на картата
Strophilia Apartments Кукунариес Плаж, Скиатос
Виж на картата
Nicholas Studios Плаж Мегали Амос, Скиатос
Виж на картата
Messini Studios & Apartments Аг.Фаноуриос, Скиатос
Виж на картата
Villas Zorbathes - The Barn Зорбастес, Скиатос
Виж на картата