Сивири

Стане ли въпрос за пълноценна почивка в оживен курорт с интересни забележителности и отлична кухня Сивири е мястото, което наистина си струва да посетите. Сивири е малко туристическо село на западния бряг на Касандра, на 80 км от Солун, сред много зеленина. Разположен между Касандрия и Фурка, курортът представлява крайбрежно селище, с добре развита икономика и туризъм. Местните таверни, известни с добрата си кухня, модерните хотели и красивата природа с излъчваща спокойствие зеленина характеризират тази област. Сивири вероятно е най-малкото и най-спокойното селище на Халкидическия полуостров, което съчетава в себе си море и планини. То притежава златисти пясъчни плажове и старинни таверни, модерни ресторанти, барове, а също и много магазини. От много години Сивири е известно в Гърция, заради своя амфитеатър и с фестивала на Касандра, който се провежда всяка година съпътстван от много културни събития, концерти и театрални постановки.

Особено атрактивен е Сивири през летния сезон, когато се провеждат някои доста интересни културни фестивали. Особено популярен е фестивалът „Афитос”, който се провежда през цялото лято и обхваща различни културни мероприятия като театрални постановки, изложби, концерти и театър на сенките.

За плажуващите летовници, които предпочитат да релаксират по цял ден на плажа, финия пясък и бистрите води на плитчините със сигурност ще им допаднат. А ако решите да си направите една крайбрежна разходка ще откриете голямо разнообразие от барове и кафенета. Недалеч са разположени и симпатични малки тавернички и супермаркети, в които можете да напазарувате или да се порадвате на отличната местна кухня. Но най-голямата разлика между Сивири и останалите села е, че Сивири разполага с доста дълга пешеходна зона, където от едната страна е морето със своя златист пясък, а срещу него са разположени различните магазини, ресторанти и кафе — барове. Така можете да се разходите, да разгледате витрините, да се изкъпете, а също така да пиете кафе или да похапнете в някоя от таверните, при това, без да ви се налага да се лишавате от спиращата дъха гледка на плажа.


Kasimidis Apartments Сивири, Халкидики - Касандра
Виж на картата
Stathis Hotel Сивири, Халкидики - Касандра
Виж на картата
Castello Studios Сивири, Халкидики - Касандра
Виж на картата