Серифос

Близостта до Атина и пристанището на Пирея превръща Серифос в една от най-популярните островни дестинации за гости от Гърция и чужбина. Цикладски остров Серифос е типичен Цикладски остров с бели селца, тихи пристанища, златни плажове, голи хълмове и красиви пейзажи. Бавният растеж на туризма все още не е променил спокойствието и традициите на острова.

Серифос е известен по целия свят със своите великолепни плажове и кристалночисти води. Един от популярните плажове е Ливади. Прекрасните плажове Ливадакия, Авломонас, Лия, Агиос Состис, Агиос Йоанис, Псили Амос и Карави са в близост до Ливади.

Ако желаете да посетите плажовете в другите части на острова, препоръчваме Авесалос, Куталас, Малиадико, Мегало Ливади, Платис Гиялос, Сикамия и залива Кендархос. Други забележителности са крепостта Грия, гръцката Бяла кула и пещерата в Куталас, както и къщите в изоставеното селище Пиргос.

Не пропускайте да опитате от местните специалитети в таверни, ресторанти и заведения за узо, пръснати по морското крайбрежие и в живописни техни улички. Някои от специалитети са revithada (печен грах), marathotiganites (пържен пай с копър), loutza (сушено свинско) и сирена местно производство.