Псакудя

Курортът Псакудя е един от най-малките курорти на Халкидики и носи името на едноименния плаж разположен на няколко километра от Геракини. Заради малките си размери той трудно може да се нарече курорт, по-скоро е определян като местност. Постоянните му жители са едва около 100 човека, а основната дейност, която се развива тук е туризмът. Курортът не разполага с богата и луксозна почивна база - има няколко хотела, едно-две заведения, пицария, минимаркет и 4 км плажна ивица. Но то е истински рай за любителите на природата, желаещи да се откъснат от цивилизацията.

Плажната ивица е една от най-чистите и спокойни на Халкидическия полуостров, а заведенията предлагат всички удобства на летовниците предоставяйки им шезлонги и мрежа за волейбол. В околността има малки изолирани заливчета, предимно скалисти. Както и близкия курорт Геракини, мястото е отправна точка за екскурзии в различни посоки.

Освен дългия пясъчен плаж, местността се откроява и с и чистото, плитко море, което е подходящо за плувци от всички възрасти.

Плажът Псакудия се отличава с уникална красота, която впечатлява и най-взискателния посетител и е с дължина 4 км. А заради чистота и доброто си поддържане винаги е бил възнаграждаван със "Син флаг".

Истинска тропическа градина с палмови дървета и разноцветни розови храсти, дългия пясъчен бряг на залива Псакудия ви предлага да се насладите на удивителното спокойствие на морето и отнемащите дъха залези. Излежавайки се на слънце тук, вие ще се насладите не само на удоволствието от почивката, но и на някои от най-хубавите неща в живота.

Псакудия се намира в подножието на великолепен горист хълм, и е известна с неповторимите си пясъчни плажове и кристално сини води. Решите ли да отдъхвате тук през ваканцията си, ще можете не само да се радвате на топлите слънчеви лъчи, но и на прекрасните рибни ресторанти, таверни, барове и супермаркети, където ще можете да откриете всичко, от което се нуждаете.


Villa Menia & Villa Stella Псакудя, Халкидики - Ситония
Виж на картата