Превеза

Превеза е град в северозападна Гърция и е столица на префектура Превеза, област Епир. Разположен е на устието на Амбракийския залив. Префектура Превеза разполага с дълга и обширна плажна ивица - 60 км., по която се редуват заливи, полуострови, пясъчни плажове и скали. Плажовете остават незасегнати от човешка намеса, което може да гарантира спокойствието на планираната почивка. От град Превеза тръгва и единственият в Гърция тунел под морето. Тунелът е с обща дължина 1570м. и минава под Амбракийския залив, като другият изход е при град Акциум.

Според историците Превеза възниква като български военен пост, основан след завладяването на Никополис от цар Симеон. По-късно Превеза попада във владение на Епирското деспотсво, Сърбия, отново България, Венеция и през 1477 г. е завладян от Османската империя. Превеза е освободен от гръцката армия на 12 Октомври 1912 г.

Плажовете на територията, незасегнати от човешка намеса, са готови да посрещнат своите посетители. Те са идеални за сърф и ветроходство, водни ски и риболов. Хотели в областта предлагат на посетителите възможността да се насладят на комфортно обслужване и настаняване.

Богатата история на града и региона го правят изключително привлекателна дестинация за любителите на тази наука, които могат да наблюдават богатото архитектурно разнообразие, завещано от различните завоеватели.


Anemelia Hotel Apartments Луца плаж Превеза, Епир
Виж на картата
DaLUZ Boutique Hotel Псатзаки Превеза, Епир
Виж на картата
Camping Kalamitsi Каламици Плаж, Превеза, Епир
Виж на картата