Посиди

Оживено, пъстро и неповторимо курортното село Посиди се намира на западния бряг на полуостров Касандра само на 100 км от Солун. Негово име носи и местния плаж, известен с пясъчния си нос, простиращ се на стотици метри дължина навътре в морето. Трудно е да бъде описана с думи красотата на това място – то просто трябва да бъде видяно.

Малък, но шумен и оживен курортът предлага удобства и места за почивка подходящи за всеки вкус. Луксозни хотели, семейни вили или модерни къмпинги – всички предпочитания могат да бъдат задоволени. Хотелските комплекси в района предлагат и отлична кухня, а ресторантите им са добре известни, поради което няма да откриете множество заведения за бързо хранене в курорта. Ако въпреки това обаче настоявате да вечеряте навън, местните таверни ще ви предложат богато меню.

Една от най-големите забележителности в Посиди е старият бял фар на плажа, докато наблизо могат да се видят останки от стената на древния град Менди, известен в миналото с надбягванията с магарета. От него е запазен старият замък, който е притегателен център за туристите. Едва на 12 километра от курорта се намира и административната столица на ръкава Касандра — Касандрия. Недалеч се намира и селището Каландра, където също можете да отседнете ако желаете. То се намира достатъчно близо до Посиди, за да отидете на плаж до него.

Мнозина оприличават Посиди на голяма пясъчна дюна, простираща се в Егейско море. Пясъчният нос се простира на стотици метри навътре в морето, и предлага изобилие от места за слънчеви бани и плуване в кристалночистите води. Забавленията тук също няма да ви липсват - безбройните плажни барове, клубове и пъстри таверни намиращи се недалеч от крайбрежната алея превръщат Посиди в уникално място, което оставя незабравими спомени у всички решили да прекарат отпуската си тук или просто спонтанно решили да го посетят.


Villa Bianca Studios Посиди, Халкидики - Касандра
Виж на картата