Полихроно

Китното малко селце Полихроно се намира недалеч от популярното село Криопиги и е едно от най-посещаваните през лятото, на около 98 км от Солун. Курортът предлага всички туристически удобства нужни за една фантастична почивка: множество модерни хотели, десетки ресторанти, романтични кафенета, златисти и обширни плажове. Полихроно е изключително харесвано и заради своя уникален стил - всички покриви на къщите са покрити с малки керемиди, което придава възхитителна атмосфера на района. Но независимо от големия интерес към него курортът си остава един от спокойните почивни центрове на полуостров Касандра. А плажовете в околността имат славата на едни от най-чистите в Гърция. Решите ли да си почивате в Полихроно не пропускайте местния фестивал „Палиния“. Тогава тук се провежда весел карнавал и има двудневни културни прояви. Това са едни от най-веселите дни в курорта и ако само минавате оттук не пропускайте да спрете, макар и за малко. Със сигурност ще си тръгнете с незабравими спомени за това място.

Повечето къщи в селището са запазени в традиционния за местността гръцки стил, с каменни стени, дървени тераси и малки яркочервени керемиди. Голямо предимство на курорта е равнинния терен, както и че всички улички водят към плажа. Крайбрежната алея е изпъстрена с таверни, барове и кафенета, предлагащи разхладителни напитки и прекрасна морска кухня. Тук ще откриете и задължителните за всяко курортно селце супер маркети, малки местни пекарни, аптеки и сувенирни магазини. Разнообразието от хотели тук отговаря на всички изисквания и възможности, така че ако не желаете да се възползвате от лукса на големите комплекси, можете да се настаните в някое от уютните семейни хотелчета.

Недалеч от Полихроно се намира и езерото Мавробара, което е обявено за воден резерват. Там се развъждат водни костенурки и можете да се забавлявате много докато сте на посещение в резервата, както и да си направите фотосафари с тях.


Sun Residence Полихроно, Халкидики - Касандра
Виж на картата
Hotel Elsa Полихроно, Халкидики - Касандра
Виж на картата