Олимпик Бийч

Само на 3-4 километра от популярния курорт Паралия Катерини се намира малкото курортно селце Олимпик Бийч. Очарователното малко селище е известно с красивите си плажове и факта, че се намира в подножието на планината Олимп. Тук няма да намерите луксозни почивни комплекси и заведения, които да работят до малките часове на деня. За сметка на това ще можете да отседнете в живописни семейни хотелчета, да се насладите на прекрасна морска кухня и да се разходите из селище с малки старинни улички и пъстри магазинчета.

Идеално място за спокойна ваканция, курортът все пак предлага и интересни възможности за забавления. Само на 30 минути пеша се намира друг голям курорт – Паралия Катерини известен с многобройните си заведения и места за забавление. Нощният живот тук у изключително активен и ще можете да се наслаждавате на традиционните гръцки таверни, барове и дискотеки, които са отворени до сутринта.

Бистрите води на морето са друго качество на курорта, което привлича туристите. Тук водата е винаги топла и спокойна, за което свидетелстват и разредените спасителни постове. Почитателите на къмпинг почивките също не са забравени — специални зони близо до плажа са обособени единствено за тях, а за тези, които искат да се насладят на усамотение близо до плажа десетки бунгала и крайбрежни вили, които предлагат нужното уединение и удобства.

Не пропускайте да се насладите и на местната кухня докато сте в Олимпик бийч. Местните таверни и ресторанти, ще ви предложат изключително атрактивни менюта и отлична кухня. Издържани в автентичен гръцки стил, те ще ви предложат незабравима морска кухня, както и традиционни местни ястия. А ако искате да прекарате вечерта си на някое по-динамично място, кратка разходка по плажа или с велосипед до Катерини със сигурност би било прекрасно решение.


Hotel Efxinos Олимпик Бийч, Македония
Виж на картата