Неа Рода

За Неа Рода можем да кажем само едно – това е едно от най-колоритните селища, които сме виждали. Освен с разнообразната си природа, красиви забележителности и живописни кътчета, които можете да посетите, тук ще откриете много модерни хотели, заведения разположени край плажа и десетки красиви забележителности. Неа Рода се намира в най-тясната част на ръкава Атон, в самото му начало, на 124 км от Солун.

Макар и далеч не най-модерният и известен курорт на Халкидики, Неа Рода със сигурност има с какво да се похвали. Почивната база в курорта включва, както симпатични семейни хотелчета, така и луксозни хотелски комплекси предлагащи отлично обслужване и всички удобства.

Партитата на плажа също не са изключение и можете да се забавлявате свободно след слънчевите бани през деня, или докато си отдъхвате сред красотата и природата на това място. Нощни клубове, дискотеки, както и многообразните барове и заведения ще ви осигурят развлечения по време на ваканцията ви. Морската кухня приготвяна в местните ресторанти също е добре известна, а в таверните ще имате възможност да опитате и от доброто гръцко узо.

Не по-малко атрактивна е историята на града. Противоречията в нея предизвикват интереса на много изследователи и докато някои са на мнение, че това селище е дом на имигранти, настанили се тук в началото на миналия век, според други, курортът е наследник на древното селище основано от брата на цар Касандър, Алексархос през 315 година.

Но освен с интересната си история и десетките древни артефакти открити в района, като почивен център, курортът е рай и за любителите на водните спортове. Можете да си наемете лодка, кану или яхта и да разгледате околностите по вода или да карате водни ски, сърф и дори подводен риболов.

Забавленията на плажа също са разрешени, така че са поиграете волейбол, баскетбол или футбол с приятели със сигурност може да бъде част от забавленията, с които да разнообразите ваканцията си.


Hadalis Studios Неа Рода, Халкидики - Атон
Виж на картата
Rodon – Sultana Avdimiotou Неа Рода, Халкидики - Атон
Виж на картата
Eleni Valsami Apartments Неа Рода, Халкидики - Атон
Виж на картата