Неа Потидея

Неа Потидеа, или само Потидеа, се намира съвсем в началото на ръкава, на 66 км от Солун, и е разделена от тесен провлак. Построен на мястото на древния комплекс Потидеа, курортът е предпочитано място от всички, които ценят, и то не само заради хотелите, спокойствието и удобствата в , които предлага. Условията за отдих тук са отлични, а селището разполага с прекрасна и добре поддържана почивна база, включваща както луксозни хотели, така и семейни вили, къмпинги и редица държавни почивни центрове. Китни кафенета, магазинчета и плажни барове допълват атмосферата на това място, а многобройните магазинчета за сувенири със сигурност са повече от интригуващи.

Десетки километри плажна ивица, красива природа и живописни пристанища очакват посетителите на този колоритен център. Неслучайно местните го наричат Неа Подидея и „Врата към Касандра“. Курортът е разположен в непосредствена близост до този ръкав на полуострова, откривайки прекрасен изглед към него. Ако пожелаете можете дори да си устроите кратки излети до тази част на полуострова, където ще можете да се насладите на прекрасна природа и изключително красиви кътчета, които непременно трябва да видите. Романтичните залези на това място според местните крият божествено очарование, към което малцина са останали равнодушни. А мекия климат позволява да го посетите по всяко време и през цялата година.

Откъм забележителности Неа Потидеа също има какво да ви предложи да видите. За тези, които искат да отдъхват на плажа, водните развлечения като плаване с лодка, джет, уинд сърф са приятна алтернатива на слънчевите бани. Що се отнася до търсачите на приключения тук има и много други забележителности, които предлагат различни възможности за отдих и почивка. Вечер, нощните клубове също няма да ви оставят да скучаете. Различни чуждестранни и гръцки изпълнители гостуват често в повечето от тях, така че вечерите ви със сигурност ще бъдат доста приятни.


Konstantinidis Apartments Неа Потидея, Халкидики - Касандра
Виж на картата