Неа Мудания

Курорт предлагащ удобствата и комфорта на големия град в съчетание със слънцето и златистия пясък на романтичните морските комплекси, Неа Мудания със сигурност е идеално място за почивка. Семейна ваканция или уикенд с приятели — без значение дали сте дошли тук на купон или почивка — доброто настроение е гарантирано.

Като най-големия град на Халкидики с близо 20 000 души жители, Неа Мудания е отличен избор за почивка през цялата година. Тук водата винаги е прозрачна и бистра, а дъното на морето достатъчно плитко и за най-малките плувци или по-неопитните възрастни. Неа Мудания се намира на 60 км от Солун

Атмосферата в местните рибни ресторантчета също е неотразима, затова не пропускайте да ги посетите, докато сте тук. Освен на прекрасна морска кухня в Нея Мудания можете да се насладите и на кафе, прясна риба и отличното гръцко узо, което се предлага във всяка една таверна. Що се отнася до това как можете да си прекарате вечерта – е, сигурност няма да скучаете, тъй като нощният живот в курорта е много динамичен и предлага прекрасни условия за разнообразни забавления и множество развлечения.

Сред големите забележителности на курорта са местните църкви. Някои от тях предлагат уникални стенописи някои от които поставени върху външните стени на храмовете, като комплекса „Свети Рафаил“.

Средиземноморската атмосфера на комплекса, както и десетките палми, които красят крайбрежната улица допълват очарованието на града, а многобройните магазинчета със сувенири със сигурност ще ви очароват. За тези, които обичат красивите бижута, тук определено има богат избор. При това цените са повече от атрактивни.

Недалеч от курорта се намира пещерата Петралона, която очарова посетителите с уникалните скални форми запазени в нея. Близо до нея е разположен и открит музей със статуи на животни в естествена големина, който се намира на открито. Запазени са и костни експонати на различни животни, които днес не живеят в Гърция, но в древността са пребивавали там. Различните вкаменелости, както и статуите на животните със сигурност ще представляват интерес за всеки посетител на курорта.