Метаморфози

Метаморфози е едно малко селище на около 500 жители и се намира на западния вход на полуострова Ситония. Местните жители са превърнали селището в един живописен курорт градче, което е много привликателно за туристите. Централната улица предлага много места за пазаруване и хапване, и парковете край брега са перфектни за вечерна разходка. Метаморфози се хвали с плажа Макрия Лагада, награден със син флаг заради високото си качество. С южното си разположение градчето и плажовете предлагат дълги и топли слънчеви дни. Метаморфози е особено популярна дестинация сред германските туристи.

Около Метаморфози има голямо разнообразие от хотели и апартаменти, от които можете да изберете. Наблизо е Данай Бийч Ризорт”, един 5-звезден хотелски комплекс, който се смята за един от най-добрите в Европа. Има и помалки хотели и апартаменти под наем на крайбрежната линия, както и хотели, които предлагат услугата ол-инклузив.

Метаморфози бил основан през 1925 г. от бежанци, които били принудени да се преселят в Гърция от Турция. Земята принадлежала на църквата бе дадена на тези хора, да им помогне да се уреждат в Гърция. Основните занимания на местните жители са туризъм и риболов.

Повечето хора идват тук за почивка на плаж. Плажът Макрия Лагада, награден със почетния Син флаг, е със 120 метра дължина, но е част от най-дългата плажна ивица на Ситония, която се простира на 32 км от Никити до Геракини. Някои плажове като Макрия Лагада са добре развити, предлагащи водни спортове и заведения за закуски.