Лептокария

Лептокария е един от по-оживените курорти на Олимпийската Ривиера, на 98 км от Солун и 25 км от Катерини. Ако искате да се насладите на спокойна и идилична почивка далеч от шума на големия град областта Пиерия е най-подходящото място за целта. Тук има много разнообразни и интересни места, които си струва да посетите. Живописното малко селище Лептокария е едно от тях и се намира недалеч от Солун и в периферията на величествената планина Олимп. Спряган за един от най-очарователните и спокойни курорти той привлича туристи от цял свят с белите си плажове и богата средиземноморска природа. Подходящ за семейни ваканции и романтични уикенди, курортът има какво да предложи на туристите.

Освен слънчево време и бистри води в района има доста забележителности, които си струва да посетите. Ако не искате да се изтягате постоянно на плажа, можете да разгледате манастира Каналон, който е построен през 12-ти век или различните археологически обекти, сред които и гробницата на Орфей.

Ако обичате да похапвате, това със сигурност е вашето място. Десетки заведения, ресторанти за бързо хранене и таверни предлагат на туристите разнообразна и отлично приготвена кухня. Също така можете да се възползвате от развлеченията, които местните клубове и дискотеки предлагат и да се забавлявате до зори. Многобройните магазинчета предлагат интересни и разнообразни стоки, а почитателите на екстремните изживявания ще имат възможност да изпитат издръжливостта и алпинистките си умения, докато изкачват най-високия гръцкия връх – Митикас.

Малкият курорт Лептокария се слави с още една забележителност, която просто не можете да пропуснете. Вярва се, че тук е живял митичният певец и музикант Орфей в годините след като е загубил своята Евридика. И до днес археолозите не губят надежда да открият именно тук могилата на покойния певец, а гражданите на Лептокария ежегодно организират музикални фестивали в негова чест. Те са едни от най-посещаваните празници всяка година заради романтичната атмосфера и прекрасната музика, която можете да чуете там.


Epavlis Apartments Лептокария, Македония
Виж на картата
Aigli Rooms Лептокария, Македония
Виж на картата
Irida Apartments Лептокария, Македония
Виж на картата