Област Ласити

Ласити е район в най-източната част на Крит, административен център в живописния Агиос Николаос със своите красиви плажове.

Уникалните пейзажи и богатата история са направили региона Ласити любим на претенциозните клиенти и туристите, обичащи пътешествията. Някога по хълмовете на тази област са били буквално осеяни с вятърни мелници, и днес вятърната мелница е символ на региона и най-популярния сувенир. Ласити е също известна със природните си забележителности: уникалните палмови гори, платото Ласити с пещерата Дикти, плажа Фаласарна със специфичния си розов пясък и романтичния остров Спиналонга.

Агиос Николаос

Агиос Николаос е съвременната космополитна столица на курорта. Населението ѝ наброява около 10.000 души. Всяко лято хиляди туристи изпълват известните барове на пристанището и живописното езеро Вулисмено. В града са разположени няколко музея, сред които интересните Археологически, Етнографски и Природонаучен музеи. Освен това тук са съхранени впечатляащи византийски храмове и прелестни улички, водещи към уютни кафенета и таверни, както и отлично оборудвано яхтено пристанище.

Агиос Николаос Ви залива с нощния си блясък. В баровете край пристанището можете да изпиите наколко питиета, а след това да се впунете в „горещите“ клубове в градчето. Агиос Николаос ще Ви предложи страхотна атмосфера, дори ако само желаете да изпиите една две чаши узо в някоя таверна.

За семейства най-подхдящи са бреговете на Агиос Николаос, оборудвани с платформи и съоръжения за водни спортове. Популярният Vai Beach в близост до Агиос Николаос печели овациите на всички – палми, пясъчни брегове и топли води. Винаги е в Топ 10 на гръцките плажове.


Villa Alantha Микро Вати, Агиос Николаос, Крит
Виж на картата
Vangelis Villas Агиос Николаос, Област Ласити, Крит
Виж на картата