Криопиги

Един модерен почивен център курортът Криопиги е разположен на полуостров Касандра и е само на 90 км от Солун. С богатата си почивна база и модерните два плажа, наградени със син флаг, комплексът предлага невероятни места за почивка и красив изглед към залива Касандра. Недалеч от него се намира и курортът Калитея, който е известен със своите ресторанти, барове и нощен живот и само на около 4 км от Криопиги.

В Криопиги ще откриете модерни почивни бази, добре поддържани къмпинги за авантюристите мечтаещи за почивка на открито, десетки барове, таверни, магазини, много апартаменти и стаи в луксозни и семейни хотели. Курортът разполага и със съвременна медицинска база за оказване на първа помощ при необходимост.

Като е популярно място за отдих в Криопиги също така има и богат избор на различни видове развлечения, като водни спортове и екскурзии до Атон, посещение на пещерите на Петралона, възможности за разходка до древен Олимпос, или Старгира — родното място на Аристотел. Ако пътувате с кола към комплекса още с наближаването на Криохиги ще останете очаровани от неговата панорама. Разположен амфитеатрално на склона на хълм, осеян с борови дървета курортът предлага неповторима гледка към залива на Касандра. Областта е населявана още от древни времена и днешното селище Криопиги се намира между древните градове Неаполи и Фленгра. Отличният климат, съчетанието от зелени планини и кристални води, заедно с високото ниво на обслужване превръщат Криопиги в един от най-предпочитаните и значими курорти в областта. Комплексът определено има отлична почивна база — разполага с дванадесет хотелски комплекса с общо 1000 стаи, над 250 обзаведени апартамента и стаи под наем, които предлагат всички удобства за идеалната почивка, както и възможност за практикуване на множество водни спортове, тенис, езда и др. Ако търсите слънце и спокойствие, отлична храна и условия за отдих и занимания за малки деца, то Криопиги е точно за вас.


Villa Pefka Криопиги, Халкидики - Касандра
Виж на картата