Кавала

Кавала е една от най-интересните и желани туристически дестинации в страната. С необикновените туристически атракции, подходящи както за зимни, така и за летни ваканции курортът е посещаван през цялата година. Живописните селища, космополитната столица, природните места, историческите забележителности и гостоприемните местни жители ще ви очароват. Едноименният център на областта, град Кавала, е и столицата и пристанището на едноименната префектура.

Самото пристанище и градът са особено живописни и с много добре запазени паметници от османската култура. Средновековната крепост, старото тютюнево хранилище, градското хале, градската библиотека, градския музей, турската сграда Imaret, мостът Kamara, кварталите Панагия са само част от многобройните забележителности тук. Не пропускайте да посетите и стария град, църквите Панагия и Агиос Пантелеймон, мъжките манастири Агиос Силас и пясъчните дюни в региона Аспри Амос.

Тъй като прекрасните кътчета на курорта са многобройни, за да ги разгледате най-добре вземете туристическо влакче. Така ще имате възможност да опознаете поне по-важните дестинации в района.

Докато се разхождате из красивата област, не пропускайте да минете и през Елефтерополи — едно красиво селце. Недалеч от него се намира и живописното рибарско селце Керамоти, което ще ви очарова със старомодните си улички. А за тези, на които им липсва космополитния дух Неа Ираклица е идеалното място за почивка с внушителен плаж. Освен това, крайбрежните селища Неа Кавали и Неа Перамос, както и селцето Хрисополи също са удивителни места, които непременно трябва да посетите. Все пак, най-интересната забележителност на префектура Кавала си остава историческата и археологична част на Филипи с археологичния музей, както и величествената планина Пагео — място впечатляващо със своята природа. Там се намират и едни от най-модерните хижи и ски център даващ възможност на туристите да се забавляват през есенните дни. Възползвайте се от възможността да опознаете територията на Кавала и да се полюбувате на всяка нейна природна, историческа и археологическа забележителност.


Anestis Apartments Пальо Цифлики - Кавала, Македония
Виж на картата
Hotel Lucy Кавала, Македония
Виж на картата