Камена Вурла

Камена Вурла - може би най-известният гръцки балнеокурорт в околностите на Ламия може да видите много интересни места и след като сте се заредили с достатъчно история от Термопилите, предлагам да се насочим към най-известния спа център на Гърция - Камена Вурла. Разположен в сърцето на залива Малиакос, курорта се намира на около трийсет километра от град Ламия. Минералните извори в Камена Вурла са уникални за цялата страна. Множество хора идват тук за да починат и да се възползват от лечебните свойства на водата.

Минералните води са със силна струя идващи от много източници с един и същи химически състав, но с различна температура и радиация. Терапевтичният център се препоръчва за лечение на подагра, остероартроза, артрит на коленните и бедрените стави и на прешлените, ревматизъм, хроничен ревматоиден артрит, заболявания на Не случайно града е получил няколко награди за екологиясухожилията и мускулите, невралгия, психоневрози както и различни видове гинекологични заболявания, някои форми на бронхиална астма, алергии. Дори самото приемане на питейната вода в Каменна Вурла може да помогне на бъбречни заболявания, проблеми на храносмилателната система, както и черния дроб и жлъчката.

Градът е отличен със "Синя лента" – награда на международните екологични организации. Плажът и морската вода са изключително чисти. В Каменна Вурла са вложени много средства инфраструктурата, и хотелският и ресторантьорски бизнес процъфтява. Навсякъде има гостоприемни малки хотелчета, които на добра цена ще ви предоставят добри условия за отдих.