Област Ираклион

Регионът на Ираклион е най-големият и най-гъсто населен в Крит, посещаван от най-много туристи. Неговата столица Ираклион е също столица на острова. Там се намират също най-голямото пристанище и единственото международно летище в Крит, както и много исторически забележителности като известния дворец Кносос.

Най-голямата и гъстонаселена област на острова е заобиколена от два планински хребета - Ида (Псилоретис) на запад и Диктис (планината Ласити) на изток. В Ираклион са разположени едни от най-важните археологически разкопки на Крит, прекрасни плажове и очарователни райони с живописни селища, пещери и каньони, плата и плодородни долини, маслинови градини и лозя, извисяващи се планински върхове и отлично развита туристическа инфраструктура. Неповторимото хармонично съчетание на градски ландшафт и природни богатства превръща Ираклион в едно от идеалните места за почивка на остров Крит.

Град Ираклион

Ираклион – древен град и столица на острова е най-големият град на острова и е административен, търговски, индустриален и агрикултурен център на Крит. Странната съвместимост между старо и ново, и смесицана от различни видове архитектура правят града наистина интересен и привлекателен. Можете да се разхождате по венецианското пристанище и да се наслаждавате на гледки от античността, а след две минути да пиете кафе в някое модерно заведение.

Площада Елефтерий Веницелос (Platia Eleftheriou Venizelou), Лъвският площад, както го знаят местните, е центърът на града. Всеки ден това може да е вашата първа и последна дестинация. В този район са търговските улици на града. Има и много ресторанти и таверни, които предлагат критски специалитети, както и барове и кафета.

Ако сте решили да посетите града, непременно си отделете време за разглеждане на най-интересните забележителности в града - сред тях са Историческият музей на остров Крит, Археологическият музей, базиликата „Св.Марк“, Венецианския замък на Ираклион и др.


Pyrgos Beach Hotel Малия, Област Ираклион, Крит
Виж на картата
Perla Hotel Apartments Агия Пелагия, Област Ираклион, Крит
Виж на картата
Camping Creta Като Гувес, Област Ираклион, Крит
Виж на картата