Геракини

Геракини е може би един от най-симпатичните и спокойни курорти на Халкидики. Разположен на втория ръкав на полуострова Ситония, селището разполага с отлични условия за отдих и почивка. Освен това се намира на 80 километра от Солун, което го прави доста оживен през летния сезон.

Ако решите да прекарате отпуската си в Геракини със сигурност ще има какво да видите. Дългата плажна ивица златист пясък, както и чистите води на морето са спечели възхищението на не един турист. А таверните с прекрасна морска кухня и традиционна музика гарантират весели мигове и много добро настроение.

Но освен със спокойна атмосфера и чисти плажове Геракини ще ви привлече и с други особености. Курортът е разделена на три отдалечени части, които представляват заедно колорита на курорта.

В северната част на Геракини се намират мини за добив на магнезит, наричан още „бял камък“. Минералът е толкова известен, и ценен, че кораби от цял свят идват до тук, за да си го доставят. Естествено мините, както и целия добив са изместени далеч от курорта, така че по никакъв начин да не притесняват туристите.

В средната част на комплекса се намира самото селце Геракини. Спокойно и тихо, с много таверни, кафенета и живописни къщички, селището е посещавано от мнозина. И въпреки огромния приток на туристи то пази своето очарование на малко и спокойно селце. Селището се намира недалеч от плажната ивица, където можете да релаксирате по всяко време.

В южната част на курорта разположена по-близо до морето се намира и една от най-хубавите плажни зони на Халкидики. Посещавана от туристи от цял свят, тя предлага прекрасни условия както за отдих и почивка, така и за множество забавления. Водни спортове, яхтинг или дегустиране на различни морски деликатеси — няма значение, какво ще си пожелаете — възможностите за развлечения са безкрайни.


Akti Liakada Hotel Геракини, Халкидики - Ситония
Виж на картата
Yianna Studios & Apartments Геракини, Халкидики - Ситония
Виж на картата