Фурка

По крайбрежието на Халкидики също има места, които си заслужава да посетите, особено ако искате да превърнете почивката си в място за забавление и отдих и в същото време да научите нещо повече.

Фурка е именно място, където старият и новият облик на Гърция се срещат на едно място. Курортът е известен със забележителните си и красиви кътчета, където можете да се отдадете на отдих и почивка и в същото време да опознаете различни исторически паметници.

Ако търсите забавления, многобройните плажни клубове и барове със сигурност могат да ви го предложат. Модерни, атрактивни и шумни, те напълно се вписват в плажната шумна атмосфера, която ще ви съпътства навсякъде, където отидете докато сте там. Луксозни хотели, пъстри магазинчета с интересни и разнообразни стоки и сувенири, разходки с корабчета до остров Скиятос или Атон, както и множество летни концерти допълват атмосферата на модерен и динамичен курорт, които можете да посетите. Фотосафаритата със сигурност ще се окажат прекрасно допълнение към почивката ви.

Не по-малко атрактивна е старата част на града. Със старомодните си къщички построени през миналия век, малките делви, красящи градините и старата византийска църква, тя определено ще ви очарова и заинтригува. При това в селището напълно ще загубите представа за времето, защото тук всичко е запазено, такова, каквото е било преди век. Старинни таверни, магазинчета със сувенири и пъстър пейзаж обгръщат малките каменни улички. В това пространство на безвремие и покой не пропускайте да си устроите романтична разходка или своеобразен фото пикник, по време на който да запаметите на лента поне част от екзотичната атмосфера и покой на това кътче от рая.


Iris Apartments Фурка, Халкидики - Касандра
Виж на картата