Финикунда

Финикунда е един от най-живописните градчета в южната част на Гърция и се намира в югозападната част на района на Месиния, в Пелопонес. Името му, Финикоунда или Фоиникоунда или Финикоунта или дори Финикунда, най-вероятно идва от древната цивилизация на "финикийците", чиято търговия нужди са били сервира от малко пристанище Финикунда си. Финикунда е известен най-вече за златните пясъчни плажове, които са всяка година присъжда с Европейския Син флаг. Анемомилос и Лампес плажове са най-популярните от тях.

Самият град е построен амфитеатрално, точно на мястото, където на плажа не свършва, предлагаща невероятна гледка към Средиземно море. На брега на морето е пълно с традиционни таверни, предлагащи прясна риба, уловена от местните рибари. Районът е също от голямо археологическо и историческо значение, с множество места за посещение, като замъка на Метони или двореца на Нестор в град Пилос.

Финикунда е основно счита за идеално място да се отпуснете и да се насладите на топли и слънчеви летни дни. В същото време, гостът се предлага възможността да се изследват няколко водни спортове като уиндсърфинг и ветроходство. Въпреки известна туристическа дестинация, Финикунда е съхранен в естествения си стил и много места са все още неизследвани или не-комерсиални и по този начин това го прави идеален за планинско колоездене или ходене на недокоснатите пътища.

Финикунда нощен живот е също много известен с много местни нощни клубове и барове в непосредствена близост до морето, които предлагат всички видове напитки, бира и летни коктейли.

Финикунда е чудесна дестинация за културни цели, както добре. Местната театрална група често изпълнява някои от най-известните театрални пиеси в малка отворена театъра намира до пристанището. През лятото там е също една велика книга изложба с най-различни международни книги, за да избирате.


Hotel Tsokas Финикунда, Пелопонес
Виж на картата