Евиа

Остров Евиа се намира на източното крайбрежие на Централна Гърция и е един от най-популярните и уникални острови в страната. Това е вторият по големина остров в страната след остров Крит. Евиа предлага чудесни условия за почивка и ваканция през цялата година.

Пленителният релеф на острова и красивите гледки, съчетаващи доминиращите планини и кристално синьото Егейско море и залива Евойкос превръщат острова в уникално място за отдих на сърцето и ума.

Това е място където можете да се насладите на почивки изпълнение с интересни занимания, красиви гледки, както и чудесно място да си починете от стреса и ежедневието.

Евиа често се разделя на три основни части – северна, централна и южна. Всяка част от острова притежава свой собствен вдъхновяващ пейзаж, богата растителност и цветни гледки. Островът има интересна история и много антични забележителности.

Много мънички и спретнати селца и градчета са пръснати на територията на острова, като всяко едно населено място ще предложи на посетителя традиционно гостоприемство и красива природа. Тези които търсят лъскави плажове и чисто море, определено ще ги открият на остров Евиа. През лятото плажовете са пълни с посетители, както от Гърция, така и от целия свят.

Островът предлага всевъзможни забавления като водни спортове, пешеходен туризъм, езда, катерене, планинско колоездене и много други, в които свободно можете да се включите.

Евиа предоставя и прекрасни условия за туристите които просто искат да си почиват на плажа. Това е остров, който предлага много и може да задоволи вкуса на всички посетители.

Тук ще откриете голям избор от места за настаняване, като хотели, стаи и апартаменти под наем във всички главни градове и села на острова.

Евиа е остров с разнообразен и вдъхновяващ релеф. Любителите на природата могат да се насладят на дълги разходки в горите на острова.