Додеканезите острови

Додеканези са група от 12-голям плюс 150 по-малки гръцки острови в Егейско море, край югозападното крайбрежие на Турция, На юг от остров Самос и североизток от остров Крит. Те имат богата история и много от дори най-малките обитаеми острови похвали десетки византийски църкви и средновековни замъци.

Сегашната гръцката административна област на Додеканези (Подразделение на периферията Южна Егейско) се състои от 163 общо острови от които 26 са обитаеми. Дванадесет от тях са основна, като веригата неговото име. Най-важните исторически и добре познатите е Родос (Rodos), Които в продължение на хилядолетия е бил на острова, от които се контролира региона. От останалите Kos и Патмос са исторически по-важно, а останалите са девет Astipalea, Калимнос, Карпатос, Kasos, Лерос, Nisyros, Сими, Тилос и Кастелоризо (Което всъщност се намира в източната част на Средиземно море).

Други забележителни острови във веригата включват Агатониси, Chalki, Липси, Pserimos, и Telendos. Те са най-ориенталски района на Гърция, в югоизточната част на Егейско море, И се намира само на няколко километра от Турция. Тези острови са всичко, за да предложи на посетителите: белите къщи, красиви плажове с кристално чисти води, очарователни селца, вълнуващ нощен живот и още ...


Mammis Beach Hotel Кардамена, Кос
Виж на картата
Villa Niriides Сими остров, Додеканези, Гърция
Виж на картата
Hotel Palmasol Ялисос - Родос
Виж на картата
Hotel Villas Duc Ялисос - Родос
Виж на картата
Joanna Hotel Грикос, Патмос
Виж на картата
Lindos Princess Beach Hotel Лардос Плаж, Родос
Виж на картата
Kantouni Beach Hotel Панормос, Калимнос
Виж на картата
Hotel Ataviros Ембонас, Родос
Виж на картата