Дионисио Бийч

Ако си мечтаете за спокойна почивка, златисти плажове, кристално чисто море и възможност да отдъхвате далеч от шумната тълпа Дионисио бийч е идеалното място за вашата ваканция.

Малкото селце, разположено на полуостров Касандра се намира едва на 55 км от Солун, но със сигурност ще ви предложи всички условия да останете далеч от шума и глъчката на големия град. Курортът е предпочитано място от семейства с деца именно заради тишина и уединението предлага много възможности за отдих и почивка. Голяма част от хотелските комплекси се намират недалеч от плажа, но достатъчно навътре в сушата, за да не ви притеснява шумът от плажните дискотеки и барове. Като всеки морски курорт и Дионисио бийч предлага възможности за вечерни забавления като таверни, барове и нощни клубове, които са така разположени, че да не притесняват летовниците по време на отпуските им.

В културно—исторически аспект Дионисио също има какво да предложи на гостите си. Тук се намира Дионидийския манастир, от който са останали само руините днес, но за сметка на това можете да се наслаждавате на отлична местна кухня и традиционни ястия.

Малкият парк, който се намира в Дионисио бийч е едно от най-живописните кътчета в района и е предпочитано място за отдих на туристите и местните жители през горещите часове. Също толкова привлекателни са заведенията край плажа, където можете да се насладите на освежаващи коктейли, докато отдъхвате край брега.

Повечето хотели тук са семейни и добре поддържани, но ако желаете винаги можете да наемете и вила, в която да се наслаждавате на тишината и уединението. Множество малки магазинчета предлагат свежи плодове и прясна риба, както и всички необходими стоки за дома.

Ако не искате да си почивате и предпочитате да се развличате на плажа забавленията са разнообразни — от екскурзии до близките околности, до възможности да наемете лодка или велосипед и да се насладите на изгледа към брега от морето.


Dionisos Apartments Дионисио Бийч, Халкидики - Касандра
Виж на картата