Ханиоти

Малко, но много живописно село Ханиоти е разположено на първия ръкав на Халкидическия полуостров. Той се намира само на 60 минути (100 км) от северната гръцка столица – Солун и ще ви очарова с красивите си кътчета още щом пристигнете там. В този истински живописен рай, създаден да задоволи нуждите дори и на най-взискателните туристи удобствата и доброто настроено по време на престоя са гарантирани. Селото, разполага с редица хотели осигуряващи пълен комфорт и удобства, множество ресторанти, както и традиционните за Гърция таверни, които ще задоволят очакванията на всяко семейство. В модерните барове и дискотеки могат да се забавляват хората от всички възрастови групи, под звуците на гръцки и интернационални музикални хитове.

Ако обичате приключенията можете да наемете кола или мотор и така ще имате възможност да разгледате селото и околностите. През деня можете да прекарате свободното си време на слънчевите плажове или да се включите в някой от различните видове водни спортове, които можете да практикувате тук — джетове, водни колела, рингове и банан. Организират се екскурзии до другите ръкави на полуострова. А ако предпочитате да обиколите селото пеша, не пропускайте да се разходите из пазара или живописните паркове.

В курорта ще откриете буквално всичко, от което се нуждаете, въпреки малката площ, върху която е изграден. Центърът на Ханиоти е изключително живописен с красивия си воден фонтан и малък парк, около които са струпани заведения, барове, сладкарници и магазини. Има и увеселителен парк за деца.

Плажната ивица на курорта е доста дълга, а финият пясък е примесен с малки камъчета. Тук са разположени и множество хотелски комплекси с директен излаз на плажа, както и десетки барове и кафенета. Все пак между шезлонгите на кафенетата и хотелите има и сравнително големи свободни зони, където можете да отдъхнете уединено.

Надарен от природата с кристалночиста вода, прекрасна растителност, традиционна гостоприемност и дружелюбни жители Ханиоти ще ви предложи много веселие и незабравими нощи.


Neria Summer Houses Ханиоти, Халкидики - Касандра
Виж на картата
Hilltop Hotel Ханиоти, Халкидики - Касандра
Виж на картата