Афитос

Едно от най-красивите и романтични кътчета в Касандара е селището Афитос. Селището Афитос се намира на североизточния бряг на ръкава Касандра, разположено между Нея Фокея и Калитея, на 83 км от Солун. Малкият курорт може да се похвали с над 28 века история и се гордее с чистите си плажове и уникална природа. Стръмните улички и скалистите околности го правят още по-уютен, а изгледът към морето е невероятен.

Въпреки че всяка година милиони туристи посещават района той е запазил непокътнато каменното си очарование. Едни от най-чистите води на Средиземно море може да откриете само тук, а в спокойно време може да видите дори дъното на морето.

В зависимост дали предпочитате да се настаните в луксозен хотел екзотично студио или по-скромен семеен хотел Афитос ще ви предложи почивни бази за всеки джоб и вкус. В курорта ще имате възможност да отдъхнете не само на плажа, но и да се насладите на колорита и богатството на местните музеи, които наистина си заслужава да бъдат посетени. Сред местните атракции са о къщата на художника Паралис, къщата на музиканта Мантакас и фолклорният музей. Последният се помещава в старинна селска къща в центъра на селото като в него са запазени и битови предмети от ежедневието на хората в района—като съдове, уреди, керамични реликви, различни платове и тъкани.

Историята на Афитос помни както митовете на Гърция и величието на Рим, така и трудните години от османското владичество. Местните с огромно удоволствие разказват за миналото на града, така че ако ви предложат обиколка с местен гид, не пропускайте да се възползвате от нея—със сигурност ще научите много.

Нощният живот в града е представен от разнообразните барове и таверни, които можете да посетите докато сте тук. Повечето от тях работят до ранни зори, а там със сигурност ще се погрижат за доброто ви настроение и приятно прекарване.


White Suites Resort Афитос, Касандра
Виж на картата