Mоре в Гърция

Сребристия гръб на морето, пътека оставена от движението, слънце, отразено в палубата и попътен вятър... Готови ли сте за приключение?

Ветроходно плаване в Гърция

Романтично и хармонично преживяване, ветроходството в Гърция е не само популярно, но и препоръчително, толкова интересни места, на които да пристигнеш и да си тръгнеш... по море. Ветроходството е за свободния дух, желаещ кратко (или по-дълго) бягство от града и вятър в същата посока.

Различните варианти обхващат примамливи предложения към по-голяма група от хора – от професионалисти, през запалени ветроходци до абсолютно начинаещи. Подходящо за малки и по-големи групи, за горещо гръцко слънце до по-студено време.

Защо именно Гърция? Гърция има традиция и история във ветроходството, както и хиляди километри брегова ивица. Гърция е близо до България. Гърция има стотици острови - подобни, различни, популярни и необитаеми, подходящи за всеки и примамливи по свой си начин. Гърция разполага с Егейско и с Йонийско море. Огромен избор за всеки любител на морето и приключението.

Защо точно ветроходно плаване? Защото ветроходството е символ на свобода, на свободния избор, общуване с природата, предизвикателството на морето и докосване до абсолютната хармония. И защото ветроходството е най-приятния начин за бягство от ежедневното и градското и най-подходящия начин за презареждане на енергия.
За повече информация за ветроходно плаване в Гърция, посетете сайта на.......

Круизи в Гърция

За любителите на луксозното плаване, откриването на нови места и срещите със сродни души круизите предлагат чудесни възможности. А Гърция и нейните острови разкриват стотици възможности. Опитът на гърците в плаването, туризма и конкретно в организирането на круиз пътешествия е гаранция за прекрасно преживяване. А предложенията са достатъчно разнообразни, за да отговорят на всеки вкус и всеки джоб.

Една от най-пулсиращите начални круиз точки на картата на Гърция е пристанището на град Пирея. Разположено близо до Атина в Сароническия залив, то предлага подходящо начало на круиз приключение из Егейско море, без значение каква е целта. От тази именно точка заминават круизите към любимите на туристите гръцки отрови като Санторини, Миконос, Крит, Патмос и Родос. Плаването е  покрай стотиците малки и големи гръцки острови и стигащи до бреговете Турция.

Ако сте любители на гръцката екзотика и същевременно с това имате вкус към нощния живот можете да изберете курс Пирея – Миконос – Кушадасъ (Турция) – Патмос – Санторини – Пирея.
В по-дългия вариант на това пътува влизат и остров Родос и Ираклион (Крит), две от най-вълнуващите гръцки дестинации с различна, богата култура и примамливи кулинарни и културни предложения.
Една от най-вълнуващите круиз линии, тръгващи от пристанището на Пирея обединява гръцки и турски градове и курорти, редувайки различна култура, атмосфера и музика по еклектичен и вълнуващ начин, създавайки феерия от впечатления и стотици албуми със спомени. Такъв круиз е например осемдневния “Greece&Turkey: Louis Cristal” – Пирея – Истанбул – Измир – Миконос – Кушадасъ – Патмос – Родос – Ираклион – Санторини – Пирея.

Гърция има неизчерпаем запас от приятни предложения за вълнуващи преживявания и на Гърция можем да се доверим, заради хилядолетната история, свързана с морето.

Еднодневен круиз от Атина до три острова - Идра, Егина и Порос